Restaurangen

Längtar du efter en smakfull middag till ett festligare tillfälle? I vår matsal med pelargonveranda finns plats för ca 75 lunch/middagsgäster. På gården har du möjligheten att boka hela anläggningen för dig och ditt sällskap och känna er som hemma, stanna upp, njuta av maten, miljön, djuren, naturen och tystnaden. (Minimum 10 personer)

De nästan två meter tjocka stenväggarna med massiva takbjälkar talar för att detta är en mycket speciell miljö, den gamla stenladugården anno 1824 har vi varsamt låtit renovera – värt ett besök tillsammans med den goda maten och drycken, det kan vi lova!

Maten

All mat, bröd och bakverk lagas från grunden. Vi använder närproducerade råvaror i mån av tillgång, ofta ekologiskt. Vi har öppet året runt och erbjuder förbeställning på gårdens vällagade luncher och middagar vid konferenser och aktiviteter, tag kontakt med oss.

Drycken

Vår önskan är alltid att kunna servera välsmakande dryck, med eller utan alkohol till den goda maten, vin, öl eller något från baren. Vi har fullständiga rättigheter och även här försöker vi hitta lokala leverantörer som speglar vårt län –a part of Swedish Lappland.

Matlagningskurser – Boka er smakupplevelse i dag!

Jössgården välkomnar er att boka en trevlig matlagningskurs med professionell kock, en njutning för alla sinnen!
Vi inleder kvällen med att bjuda er på ett glas bubbel med smakfullt tilltugg, därefter delas ni in i tre grupper: förrätt, varmrätt, dessert. Kocken ger grupperna instruktioner om hur råvarorna ska tillagas i respektive matlag och finns med i köket hela kvällen. Efter ca två timmar sätter vi oss till bords och avnjuter måltiden gemensamt.
Förutom den goda maten och härlig gemenskap får ni höra lokala berättelser om gården, maten och dess historia. Finns bokningsbart tisdagar, övriga dagar efter önskemål.

Baka bröd i gårdens bagarstuga – sommartid

Ugnen har eldats glödande med björkved sen gårdagen och det doftar gott när vi stiger in i gårdens gamla bagarstuga, det känns som att vi förflyttar oss bakåt i tiden. Vi fikar & dricker Svenskt kaffe som kokats över öppen eld och går igenom dagens brödbak, efter ca 2 tim har vi bakat o gräddat klart brödet, ett smakprov av det varma nygräddade brödet är så fantastiskt gott! Ingredienserna vi använder till de underbart goda brödet är naturligtvis ekologiska – bra mat är viktigt för oss! Aktiviteten passar alla åldrar även barn men då i vuxens sällskap.
Finns bokningsbart måndagar hela sommaren 1/7-31/8.

Outdoor

Sommartid kan du sitta utomhus, på terrassen vid bastun, eller vid någon av gårdens två eldstäder med grillbänkar. Grupper kan även för boka vår mysiga grillkåta med sittplatser inomhus. Handikappanpassad WC med skötbord för alla små finns ute på gården.

Gårdsbutik

I gårdens mysiga lilla gårdsbutik kan du handla något ätbart eller vackert från länet, kom in och kika – vi får hela tiden in nya spännande konsthantverkare & lokala ätbara godsaker. Fina presenttips till dig själv eller någon du tycker mycket om.

Boka er upplevelse

Loading…

Övriga aktiviteter

Våra övriga aktiviteter hittar ni här